fbpx

Veelgestelde Vragen

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan hier contact met mij op of stuur rechtstreeks een e-mail naar info@learn2organize.nl

Hebben mensen hulp nodig met opruimen? Dat kan toch iedereen?

Mensen die deze vraag stellen kunnen inderdaad opruimen. En als het jou van nature makkelijk afgaat om op te ruimen en structuur en overzicht aan te brengen, dan is het misschien moeilijk voor te stellen dat er echt mensen zijn die daar moeite mee hebben. 

Het is juist deze opvatting, dat opruimen, plannen en organiseren iets is ‘wat je toch echt zelf moet kunnen’, die veel mensen in de weg staat om hulp te vragen. Je schaamt je om hulp te vragen, want dit moet je toch gewoon kunnen? Echter, de praktijk wijst uit dat veel mensen hiermee worstelen. Kijk maar naar het succes van de vele tv programma’s en boeken over opruimen. En hoewel deze tv programma’s niet een realistisch beeld geven van hoe een traject met een professional organizer/opruimcoach verloopt, maken ze een ding heel duidelijk: jij bent niet de enige!

Wanneer schakel je een professional organizer in?

De redenen zijn divers. Hieronder een aantal voorbeelden:

– Je weet niet waar je moet beginnen;

– Je bent (al vaker) begonnen maar haakt af omdat je niet gemotiveerd kunt blijven;

– Er zijn omstandigheden geweest waardoor je tijdelijk het overzicht bent kwijtgeraakt. Bijv. een scheiding, verhuizing, geboorte, burn-out of langdurige ziekte);

– Je gaat je huis te koop zetten en wil alles tip top in orde hebben;

– Je schaamt je voor je huis en durft geen bezoek te ontvangen;

– Je hebt een burn-out gehad of wil er juist een voorkomen;

– Je hebt meer spullen dan ruimte;

– Je hebt het te druk om op te ruimen.

Is jouw eigen huis altijd netjes?

Nee hoor! In mijn huis wordt geleefd en het ziet er ook zeker niet uit als een pagina uit de VT-wonen. Maar ik weet wel waar alles ligt en waar spullen moeten worden opgeruimd. En doordat ik routines en handige systemen heb aangebracht, ben ik (en mijn gezinsleden natuurlijk) zo min mogelijk tijd kwijt met opruimen en huishouden.

Hoe lang duurt een sessie?

Een virtual organizing sessie duurt altijd 1 uur. Een organizing boost sessie en een evaluatie sessie duren ieder 30 minuten. 

Hoeveel we gedaan krijgen in een organizing sessie is afhankelijk van de situatie en hoe vlot we kunnen doorwerken. Hoe minder afleiding, hoe meer we gedaan krijgen!

Op welke dagen werk je?

Ik werk in principe alleen op werkdagen tussen 09:00 en 13:30 uur. Zijn die tijden echt geen optie voor jou, dan kunnen we dit bespreken tijdens de Organizing Boost sessie.

Bepaal jij wat ik moet weggooien?

Absoluut niet. Dat bepaal jij helemaal zelf. 

Moet ik voorbereidingen treffen voor het intake gesprek?

Nee, je hoeft niks te doen. Het is juist de bedoeling dat je huis eruit ziet zoals jij er dagelijks in leeft. Dan kan ik precies zien waar de knelpunten zitten en krijg ik een goed beeld van je situatie en hoe ik jou het beste kan helpen.

Wanneer we gebruik maken van videochat: Zorg voor goed licht en zo min mogelijk achtergrond geluid zodat we elkaar goed kunnen zien en horen.

Moet ik voorbereidingen treffen voor de organizing sessie?

Wanneer ik jou ‘virtueel’ help (op afstand), ontvang je van mij een checklist met dingen die handig zijn om bij de hand te hebben om zo efficiënt mogelijk aan de slag te kunnen gaan.

Verder adviseer ik om:

– Zo uitgerust mogelijk te zijn voor onze afspraak;

– Een oppas te regelen voor je kinderen, zodat we de afspraak zo optimaal mogelijk kunnen benutten.

Mogen mijn kinderen thuis zijn als we aan de slag gaan?

In principe mogen ze thuis zijn, maar het is niet handig als ze je storen bij de organiseren. Omdat je voor de tijd met mij betaalt, is het zonde als deze tijd aan iets anders wordt besteed. Je zou natuurlijk ook iemand kunnen vragen om op ze te letten als wij bezig zijn. Hetzelfde geldt ook voor partners en andere huisgenoten. Tenzij hun ruimtes ook aangepakt moeten worden; dan is het van belang dat zij ook aanwezig zijn en kunnen helpen.

Kan ik een afspraak annuleren?

Afspraken kunnen tot 48 uur voor aanvang van de afspraak kosteloos worden geannuleerd. Wordt binnen die termijn geannuleerd, dan worden de volledige kosten voor de afspraak in rekening gebracht.

Heb ik nieuwe opbergers nodig?

Waarschijnlijk niet. We werken voornamelijk met wat je al in huis hebt. De ervaring leert dat we tijdens het werken opbergers over houden. 

Mocht je wel nieuwe opbergers willen aanschaffen, dan kan ik met je meedenken over wat het beste werkt.

Hoe gaat betaling?

Betaling is altijd vooraf. Je ontvangt een factuur en als je dat fijn vindt, kan ik je een betaalverzoek sturen per app.

Bij pakketten met 3 of meer organizing sessies is betaling in termijnen ook mogelijk, de mogelijkheden kunnen we bespreken tijdens de Boost sessie.

Meer informatie over betalingen vind je op de pagina tarieven en in de Algemene Voorwaarden.

Kan ik ook sessies cadeau geven?

Ja, dat kan. Het is wel heel belangrijk dat de ontvanger ook echt graag hulp wil hebben. Als ik iemand ga helpen, lukt dat alleen als deze persoon ook daadwerkelijk gemotiveerd is en er klaar voor is om te gaan organiseren.
Is dat het geval? Mooi! Neem hier contact met mij op voor de mogelijkheden.

 

In welke regio werk je?

Virtual Organizing doe ik overal. Dat is het mooie van deze persoonlijke begeleiding op afstand: het maakt niet uit waar je je bevindt. 

Ik wil graag de methode van Marie Kondo toepassen. Kun jij daarbij helpen?

Dat kan, maar ik ben geen officiële KonMari consultant. Ik heb Marie Kondo’s boeken gelezen en haar programma op Netflix gezien, dus ik ben wel bekend met haar methode. Ook heb ik mijn kledingkast en –lades grotendeels op de KonMari-manier ingericht. Persoonlijk vind ik haar manier van opruimen heel inspirerend, maar niet altijd en voor iedereen toepasbaar. Organizing blijft wat mij betreft maatwerk.

Hoeveel tijd hebben we nodig om mijn huis, administratie of agenda op orde te krijgen?

Het aantal uur dat nodig is om jouw organizing doel te bereiken, is afhankelijk van verschillende factoren:

– De hoeveelheid spullen en papieren die je hebt;

– Hoe lang je al worstelt met opruimen/organiseren en de daarbij behorende chaos in je huis en hoofd;

– Het aantal ruimtes dat aangepakt moet worden;

– Je lichamelijke en geestelijke gezondheid;

– Hoe snel je beslissingen durft en kunt nemen; 

– Hoe veel tijd je tussen sessies door zelfstandig kunt werken.

Wat nou als je mij niet kunt helpen?

In zo’n geval help ik jou om in contact te komen met een collega organizer die gespecialiseerd is in het probleem waar jij tegen aan loopt.

Pin It on Pinterest

Share This